Staat van dienst:

Van 1986 t/m 2007 werkzaam als Deejay/Presentator/ Producer jingle’s en reclamespots/ voice-over bij Oskar RTV, met 2 keer een korte onderbreking (1988- 1989, 2 jaar SLOS/ Focus 103 in Drachten (nu Smelne FM) en in 1999 een jaartje HOS radio in Heerenveen).

Benaderd voor Oskar radio door collega Rob van der Wal en op mijn beurt vroeg ik Wiebe Krist (waar ik op zondagmiddag regelmatig ging kijken in zijn dancing de Bruine Pater in Sint Nicolaasga).

Bij Oskar via:

Wat deed je:

Laatste activiteit:

Laatste uitzenddag: een uurtje Gouwe ouwe draaien (volgens mij: “Goud en Vertrouwd”)

Welke programma’s:

DJ/ Presentator /voice-over Oskar TV/ Produceren en inspreken van Jingle’s en Reclame/ Techniek bij diverse programma’s (als invaller).

 1. - Skarramoes (eerste jaren samen met Wiebe Krist)

 2. - Wekkerradio (AMP)

 3. - Muziekcafé (nu programma op radio 2/TROS)

 4. - Goud en Vertrouwd

 5. - Stevie’s Car classics

 6. - Gouden Greep

 7. - Rood, Wit Blauw (ik hou van jou)

 8. - Hitherinneringen

 9. - Oskar Ballonradio

 10. - Kerk en klassiek (invaller)

 11. - Oskar Sporttribune (invaller)

 12. - Radiobingo (invaller)

 13. - Oskar Senior, Sportribune, Rood, Wit, Blauw

Herinneringen aan Oskar:

Schitterende tijd gehad, in het begin waren we éénoog in het land der blinden, alleen Hilversum 3 en in mindere mate Omrop Fryslân, maakten ook radio.

We hadden een enorme luisterdichtheid, helaas werd dat in de loop der tijden steeds minder doordat er enorm veel radiostations bij kwamen.

Samen met Wiebe, stonden we aan de wieg van heel veel radioprogramma's die bij Oskar de revue zouden passeren en zorgen daarbij ook voor de vormgeving. We bedachten Jingle's en lieten die inzingen bij Frans van der Borg (ex Road) en Marieke en Ton Klein in Waskemeer. Zo maakte Renze Lolkema (tegenwoordig journalist) zijn radiodebuut in het nieuwsprogramma: Nieuwskabel (we zonden toen alleen uit via de kabel) in het eerste halfuur van Skarramoes, een programma wat Wiebe en ik jaren samen zouden presenteren.

For the record:

Blunders?

Gekke dingen?

Teveel om op te noemen, vooruit eentje dan, Vlak voor de uitzending vergeten het raamprogramma uit te schakelen, vervolgens een fantastisch programma gemaakt, wat nooit iemand heeft gehoord, omdat het raamprogramma (non stop muziek) rustig doordraaide...

Huidige favoriete

Radio- en TV:

Radio 10 Gold (presentatoren, helaas te veel van hetzelfde/ wel leuke muziekmix) / Radio 2  (te weinig disco en teveel oeverloos gezwets) en Radio Veronica (helaas geen Seventies meer)


TV: Expeditie Robinson/ Wie is de Mol/Comedy’s/Studio Sport/Voetbal International (René van der Gijp is een fenomeen).

Audio

Video

Foto’s

Mailmailto:djsieds@kpnmail.nl?subject=Via%20de%20website%20ditwasoskar.nl

Ik werkte verder als technicus nog voor vele andere programma’s.


Eén ding hadden deze programma's allemaal gemeen, er werden veel gouwe ouwe gedraaid en er was erg veel aandacht voor het Nederlandse product.


Sieds Wijnalda

In de MediaSieds_in_de_media.htmlSieds_in_de_media.htmlshapeimage_9_link_0

Skarramoes stond voor SKARsterlân/RAdio/MOES een naam die verzonnen werd door Wiebe en Sieds. Wiebe kwam met "Skarra" en zocht nog een afsluitend deel van de naam en Sieds kwam toen met "moes", (hij zou in eerste instantie een ochtend-programma gaan maken "Mengelmoes", genoemd naar een oude hit van Danny de Munck, een afwisselend muzikaal programma met van alles en nog wat en besloot toen het "moes" af te staan aan Wiebe.

Omdat Wiebe ongeveer hetzelfde wilde gaan doen, besloten we het programma Skarramoes, samen te gaan doen. Jingles knipten we uit o.a uit : Bohemian Rhapsody van Queen en uit een franse film " Scaramouche".

Het bleek een gouden combinatie, Wiebe de rap pratende "ouwehoer aan een stuk snoer"  (de Friese Will Luikinga, zonder hem te imiteren overigens, maar wel in dezelfde stijl) en Sieds(e) die wanneer nodig "op de rem trapte" en de strakheid terugbracht in het programma, zodat het niet helemaal uit de hand liep...

Spelletjes en rare telefoongesprekken (zo belden we ooit naar alle van Benthems  die we in de telefoongids konden vinden, in de toenmalige woonplaats van de elfstedentocht-winnaar) en zelf in gezongen nummers/covers met een eigen tekst op bekende muziek interviews met o.a. Mannenkoor Karrespoor, Bauke en Greetje, Oeh sa dom en daarbij een mix van verschillende soorten muziek.


Omdat er toen nog weinig alternatieven waren voor Hilversum 3 (Omrop Fryslân stond nog in de kinderschoenen) werd Oskar in korte tijd erg populair in Zuidwest Friesland. Zo brachten Wiebe en ik op maandagmorgen altijd de prijzen rond die de dag ervoor (we zonden indertijd alleen op zondag uit) gewonnen waren.

Vaak taarten e.d en werden dan als "radiohelden" binnen gevraagd door enthousiaste luisteraars, die het geweldig vonden om eens met de mannen achter de radiostemmen te praten en aten de taart gelijk maar mee op (we zijn in die tijd vele kilo's aangekomen (vermoed ik...).

Favoriete single:

Wheel in the sky- Journey                Luister hier >>

Favoriete LP’s:

Bat out of hell - Meatloaf

Rumours - Fleetwood Mac

Greatest Hits - Slade

Brood op de plank:

Medewerker informatie bij de gemeente Skarsterlân in Joure en presenteer nog steeds  drive in shows in het land op huwelijks-, verjaardagsfeestjes en party's waarbij geswingd moet worden op de hits uit de jaren 70/80/90.

Uiitzending met Renze Lolkema

De eerste plaat die je kocht:

De eerste single die ik kocht was denk ik ‘Coz I luv' you’ van Slade, maar de eerste 2 single's die ik kreeg waren ‘Love's made a fool of you van de Bobby Fuller Four en ‘Dedicated follower of fashion’ van de Kinks.