Staat van dienst:

Bijna 22 jaar in dienst als vrijwilliger bij Oskar Radio, eerst een jaar aan de zijlijn en daarna als vrijwilliger bij verschillende programma’s.

Ik ging eerst eens tijdens de radio-uitzendingen in de grote tent van de Skarster Expo kijken wat het allemaal inhield ‘dat Oskar.’


Na de Skarster Expo, waar ik ook nog op de schoot van Ome Willem heb gezeten, wist ik het zeker. Ik had een nieuwe hobby ‘Oskar!’


Als hobby verzamelde ik platen van de Top 40 en zo kwam ik in contact met Albert [Brebco] en Johan brouwer die samen het verzoekplaten-programma ‘Cocktail’ deden.

Ze wilden mijn platen wel gebruiken en dat vond ik geweldig. Na een tijdje ging Johan weg en heb ik de techniek over genomen.


Toen kwam Martin de Jong met het idee een programma te maken voor bedrijven, genaamd ‘Schijven voor bedrijven’. Eerst werd het op band opgenomen en later live uitgezonden.

Ook heb ik nog een tijdje ‘Koffiebart’ en ‘Zi Zo Zondag’ gedaan en was ik technicus bij verschillende programma’s als de ‘RadioBingo’ en de ‘Gouden Greep’ van Will Vandersloot.


Toen kwam ik op het idee om zelf een programma te maken. Will had een mooie naam en ‘Popcorn’ was geboren. In het begin deed ik de techniek en iemand anders de presentatie. Dat waren oa. Grietje Meester, Sipkje Holtrop en Helen Schilt.


Als gast-presentatie waren er vele die wel even achter de microfoon plaats namen. Ik ga ze niet noemen wand dan vergeet ik vast een paar en dat wil ik niet.


De Popcorn Top 1000                                            

Dit was iets bijzonders. We hebben met een heel team [ik weet alle namen niet meer] twee keer de ‘Top 1000’ gedaan. Samen met Wiepie Vermaning, heb ik 1000 platen op een rij gezet en hebben we samen uitgezocht en de presentatoren ingedeeld in 72 uur non-stop radio.

Wiepie en ik gingen 6 uur op en 6 uur af, zo konden we het een beetje volhouden. Er kwamen ook veel mensen langs om even te kijken en Iedereen was altijd dolblij. We waren weken bezig om alles voor te bereiden. We kregen veel leuke reacties. Een prachtige tijd die ik niet had willen missen.

Bij Oskar via:

Wat deed je:

Laatste activiteit:

Laatste uitzending: 2 december 2007: ‘Popcorn’

 

Welke programma’s:

  1. - Cocktail

  2. - Schijven voor bedrijven

  3. - Zi Zo Zondag

  4. - Koffiebart

  5. - RadioBingo

  6. - Gouden Greep

- Popcorn

‘Popcorn’ op zondag / 848 uitzendingen

For the record:

Bart de Haan

Audio

Video

Foto’s

Mail Bartmailto:bdehaan@chello.nl?subject=Via%20de%20website%20ditwasoskar.nl

In de Media

Herinneringen aan Oskar:

Blunders?

Gekke dingen?

Huidige favoriete Radio- en TV:

Favoriete single:

Favoriete LP’s:

Brood op de plank:

De eerste plaat die je kocht:

Een mooie tijd gehad die ik niet graag had willen missen. Veel met mensen omgaan en muziek waar ik niet zonder kan. Ik kon er een stukje van mijzelf in kwijt. 

Genoeg, Ik kwam een keer in de studio met een op band opgenomen programma dat ik op de Revox bandrecorder moest instarten. Tijdens het starten kwam ik er achter dat de band op een te snelle opname stand had gestaan. Ik was vergeten de snelheid aan te passen conclusie: een hele lage en langzame stem van de presentator van dat programma.


Een ander voorval. Ik technicus bij ‘Cocktail’ en we hadden in die tijd nog geen zogenaamde  atoomklokken, dus zetten we de tijd altijd gelijk met de piep van de radio, je weet wel piep- piep- piiiiiep- en dan is het precies [ik noem maar wat 10:00 uur].

Om één of andere reden was dat mis gegaan. Ik keek op de klok en het was 12:00 precies toen ik hoorde: ‘DIT WAS HET NIEUWS’ Shit..! Paniek... Albert in alle staten, want Albert was nog niet klaar... Ja, zie je daar maar eens uit te redden.

Ik luister veel naar City FM en TV kijk ik niet zo veel, Discovery of een leuke actiefilm.

The Shoes - Na-na-na

Bread - The guitar man

Pink Floyd - The wall

Chauffeur bij de firma Van der Wiel in Drachten,

waar ik vanaf 1991 werk. Ik vervoer zand, zout en grind.

Twitter

<< Luister hier